Małopolskie produkty na targach Smaki Regionów
27 września 2014 r. rozpoczęły się w Poznaniu targi Smaki Regionów, stanowiące największy pokaz produktów regionalnych i tradycyjnych w Polsce.
Targi SMAKI REGIONÓW są świętem miłośników tradycyjnej, polskiej żywności, przyrządzanej według dawnych receptur. Wydarzenie to, oprócz faktu odbywania się w połączeniu z Targami Polagra Food oraz Polagra Gastro w Poznaniu, z sukcesem realizuje założenie promowania naturalnej, certyfikowanej żywności tradycyjnej. Organizatorzy tego eventu – Międzynarodowe Targi Poznańskie oraz Związek Województw RP – zaprosili do współpracy wszystkie regiony Polski.
Wystawcami są tutaj poszczególne województwa kraju, które na swoich stoiskach zaprezentują ofertę producentów win, chlebów, ciasta, serów, wędlin i innych przetworów regionalnych. Małopolskę na targach reprezentują: Tatrzańsko-beskidzka Spółdzielnia Producentów GAZDOWIE – produkująca oscypki, bryndze podhalańską i inne sery góralskie, Tłocznia Maurer – producent naturalnych, ekologicznych soków, syropów i nalewek owocowych, AGROWIT – producent tradycyjnej charsznickiej kapusty kwaszonej, Sądecki Bartnik – wytwórca tradycyjnych miodów, Cukiernia-Lodyiarnia MELBA, wytwórnia wędlin GAWOR z Podstolic, Pstrąg Ojcowski.