Małopolscy producenci żywności ekologicznej w Norymberdze
Od 12 do 15 lutego ekologiczne produkty z Małopolski zaprezentują się w Norymberdze podczas dorocznych Targów BIOFACH. Władze województwa podczas wydarzenia reprezentować będą członek Zarządu Stanisław Sorys oraz wiceprzewodniczący Sejmiku Jacek Soska.
Na stoisku Województwa Małopolskiego swoje ekologiczne soki, syropy, wina i okowity prezentować będzie Krzysztof Maurer. Odwiedzający będą mogli spróbować ekologicznych wędlin, końskich kabanosów oraz charsznickiej kapusty kiszonej. Małopolskie stoisko będzie także przyciągało zapachem ziół małopolskich przywiezionych prosto z gospodarstwa ekologicznego Państwa Kisielów, laureatów konkursu na najlepsze gospodarstwo ekologiczne Województwa Małopolskiego w 2012 r. oraz aromatem świeżego chleba z Piekarnia & Cukiernia Gronpiek.
Targi BIOFACH to najważniejsze międzynarodowe forum handlowców oferujących ekologiczną żywność i inne produkty naturalne. To miejsce spotkań i wymiany doświadczeń producentów, przetwórców i ekspertów z całego świata. Z okazji 25 jubileuszowej edycji organizatorzy oczekują przybycia do Norymbergi 2400 wystawców i ponad 40 000 zaopatrzeniowców branżowych. W duecie z targami odbywać się będą VIVANESS, międzynarodowe targi specjalistyczne prezentujące kosmetyki naturalne.
SR KSOW, 12.02.2014 r.