Małopolskie przysmaki na krakowskich targach żywności
Za nami targi HORECA / GASTROFOOD / ENOEXPO - trzy ważne imprezy branży spożywczej, które odbyły się w dniach 13 - 15 listopada w Krakowie. Swoje produkty tradycyjne podczas Salonu Produktów Regionalnych, w ramach "Gastrofood", zaprezentowała także Małopolska.
Restauratorzy, hotelarze, ale i rzesza zwiedzających miała okazję zapoznać się z tym, co w Małopolsce najlepsze, z małopolskimi produktami regionalnymi. Tematyka targów - wyposażenie obiektów noclegowych i gastronomicznych, żywność i napoje dla gastronomii, kawa i herbata, produkty regionalne i wina z całego świata przyciągnęła do Krakowa tłumy zwiedzających. Zainteresowanie targami pokazało, że imprezy gastronomiczne są potrzebne, aby np. ocenić smak wina, sera czy kiełbasy oraz zapoznać się z produktami regionalnymi i tradycyjnymi wytwarzanymi w poszczególnych regionach.