Małopolskie akcenty na Targach Smaku Regionów
Już od najbliższej soboty (21.09) do wtorku (24.09) wszystkich miłośników smacznej żywności zapraszamy do Poznania na wielką ucztę, gdzie odbywać się będą targi spożywcze. Produktów z Małopolski będzie można spróbować podczas Targów Smaki Regionów.
W Poznaniu równocześnie odbywać się będą: Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych POLAGRA FOOD, Międzynarodowe Targi Gastronomii POLAGRA GASTRO, Targi SMAKI REGIONÓW, Targi Wyposażenia Hoteli INVEST HOTEL, Międzynarodowe Targi Technologii Spożywczych POLAGRA TECH oraz Międzynarodowe Targi Opakowań dla Przemysłu Spożywczego PAKFOOD.W sposób szczególny zapraszamy na Targi SMAKI REGIONÓW, gdzie swoje wyroby będą prezentować producenci z Małopolski: Tłocznia Maurer, cukiernia Melba, Agro-Wit, Spiżarnia Doliny Karpia, producent tradycyjnych wędlin - Gawor z Podstolic, Tatrzańsko-Beskidzka Spółdzielnia Producentów „Gazdowie”.
Smaki Regionów są świętem miłośników tradycyjnej, polskiej żywności przyrządzanej według dawnych receptur. Wydarzenie to, które odbywa się w połączeniu z Targami Polagra Food oraz Polagra Gastro w Poznaniu, z sukcesem realizuje założenie promowania naturalnej, certyfikowanej żywności tradycyjnej.
Organizatorzy tego wydarzenia – Międzynarodowe Targi Poznańskie oraz Związek Województw RP – zaprosili do współpracy wszystkie regiony Polski, które na swoich stoiskach zaprezentują ofertę producentów win, chlebów, ciasta, serów, wędlin i innych przetworów regionalnych. Targi są doskonałą okazją do zapoznania się z najnowszymi trendami obowiązującymi w tym sektorze spożywcze. Honorowy patronat nad targami objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Stanisław Kalemba.
SR KSOW, 17.09.2013