Bryndza czy oscypek?
Który z małopolskich serowych produktów regionalnych jest bardziej znany, a który smaczniejszy?
Na te pytania będą mogli odpowiedzieć wszyscy, którzy w najbliższą niedzielę 11 sierpnia przybędą na Rówień Krupowa w Zakopanym, gdzie odbywać będzie się Festiwal oscypka i serów wszelakich w ramach Europejskich Targów Produktów Regionalnych. Festiwal będzie również kolejna okazja dla mieszkańców regionu do spotkania ze smakami Małopolski. Podczas dorocznego Festiwalu wszyscy górale oraz liczni goście będą mieli okazję do posmakowania małopolskich produktów regionalnych – na małopolskim stoisku znajdziecie Państwo same rarytasy, którymi szczyci się nasz region. Będzie okazja do skosztowania oscypka, bryndzy podhalańskiej, chleba prądnickiego, obwarzanków krakowskich, suskiej sechlońskiej, kiełbasy lisieckiej, karpia zatorskiego, jagnięciny podhalańskiej czy jabłek łąckich.
Przyjdź i „Zasmakuj w Małopolsce”!
Poza możliwością degustacji naszych małopolskich produktów regionalnych przy stoisku Województwa Małopolskiego odbywać będą się liczne konkursy i quizy dla publiczności, które oczywiście związane będą z zarejestrowanymi rodzimymi produktami regionalnymi.